Copt Heath Golf Club

Copt Heath Golf Club

 

Our commission from Copt Heath was to remodel a fascinating building, which is held in great affection by club members, some of whom have been members since it was constructed in the late 1960’s. The building is a classic 1960’s golf club house, which the Club felt needed to be updated in a way which both retained their traditional club house feel, which was very much rooted in the architectural language of the building’s classic 1960’s interiors, while giving the spaces a new lease of life, with a clearly contemporary aesthetic.

 

 
Copt Heath 8.jpg
 
 

Working with the club for over four years we developed a sequential strategy to refurbish their facilities whilst remaining respectful of the club’s heritage. We clearly analysed how the buildings were working and designed a response to carefully evolve this to achieve a more efficient building, freeing up each major space for a sequential refurbishment. Materials were chosen to enhance the existing, retaining the exposed brickwork which defines the building’s character and placing new elements against this as defined “panels” creating a more contemporary feeling which still allowing the club’s essential character to remain.

 
We are pleased with the way you maintained the overall club’s character, whilst modernising a 45 year old building, with all the trials and tribulations that that brings. The projects have been a great success with both members and visitors... You helped us manage the expectation and deliver a first class project.
— Tony Moon, Club Secretary
 
 
Copt Heath dusk edited.jpg